Aino, promootiopäällikkö:

Silmäleikkauksella eroon päänsäryistä ja kuivista silmistä

Pidin piilareita käytännössä joka päivä, mikä kuivatti silmiä. Silmät alkoivat oireilla muutenkin: piilolinssit eivät oikein pysyneet paikoillaan ja halkesivat helposti. Tajusin, että leikkaus on turvallisempi vaihtoehto piilareille. Leikkauksen jälkeen olen päässyt eroon myös siristelyn aiheuttamista päänsäryistä.

Aluksi ajatuskin laserleikkauksesta tuntui hurjalta, sillä silmät ovat minulle niin tärkeät. Ystävien hyvät kokemukset ja vakuuttelut, ettei operaatio ole niin paha kuin olin kuvitellut, saivat minut lopulta innostumaan asiasta ihan tosissaan. Tutustuttuani leikkausprosessiin tarkemmin aloin vakuuttua siitä, että myös minä selviän operaatiosta.

Halusin FemtoLasikille ja Juhani Pietilälle

Minulle oli alusta saakka itsestäänselvää, että menen juuri FemtoLasikille, sillä ystäväni ovat käyneet siellä täydellisin tuloksin. Leikkauksen jälkeen paljastui, että FemtoLasik® on leikannut myös yllättävän monen muun tutun silmät jo vuosia sitten.

Kun lopulta uskaltauduin leikkaukseen, halusin Suomen parhaan silmäkirurgin käsiin, joten olin todella onnellinen, että pääsin leikattavaksi Juhani Pietilälle. Mielestäni myös FemtoLasikin hinta on erittäin kilpailukykyinen, kun huomioi, että menetelmä on todella edistyksellinen ja kirurgit maamme parhaita. Koska kyse on silmistä, en osaisi kuvitella tinkiväni hinnasta – ja laadusta. Leikkaus oli todellakin koko rahansa arvoinen.

Leikkaus ei ollutkaan kauhea kokemus

Bulevardin klinikka on miljöönä miellyttävä ja koko FemtoLasikin henkilökunta on mielettömän ystävällistä, joten olonsa tuntee heti tervetulleeksi. Minusta pidettiin alusta loppuun saakka todella hyvää huolta. Vaikka leikkaus ei ole maailman ihanin kokemus, ei se kauheinkaan ole – voisin mennä uudestaan milloin vain, jos vielä tarvitsisi. Leikkaustilanne on tehty niin miellyttäväksi kuin mahdollista: hoitaja pitää kädestä koko ajan ja heti operaation jälkeen tarjotaan suklaata ja tuoremehua – mitä muuta nainen voisi haluta!

Vaivaton toipuminen

Leikkauksen jälkeen käytin antibiootti- ja kosteustippoja todella täsmällisesti ohjeiden mukaan. Halusin hoitaa silmäni hyvin ja välttää mahdolliset tulehdukset. Silmäni olivat olleet vähän herkät ja kuivat jatkuvan piilarikäytön vuoksi, joten pelkäsin pahentaisiko leikkaus näitä oireita.

Onneksi toipuminen lähti loistavasti käyntiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Kun leikkauksen jälkeen kävelin kotiin aurinkolasit päässä, silmät olivat vähän valonarat, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia. Vaikka leikkauksesta on vasta pari kuukautta, tuntuu jo siltä, etten enää tarvitsisi silmätippoja.

Vieläkin tuntuu käsittämättömältä, että nyt näen ihan täydellisesti. Havahdun päivittäin siihen, että piilareita ei tarvitsekaan ottaa pois – vaikka saunaan mennessä ei tarvitse pelätä, että piilarit kuivuisivat silmiin.

Vaikka minulla oli miinusta vain vähän, hajataitto teki elämästä ilman laseja hankalaa. En koskaan tottunut silmälaseihin, pidin niitä vain pakon edessä, ehkä kerran kahdessa viikossa. Leikkauksen myötä olen päässyt eroon jatkuvista päänsäryistä, sillä enää minun ei tarvitse siristellä huonon näön vuoksi.

Lukemani ja kuulemani perusteella FemtoLasik oli minulle paras vaihtoehto ja kokemusteni perusteella voin suositella sitä lämpimästi kaikille muillekin. Tiedän tehneeni oikean ratkaisun – harmittaa ainoastaan, etten mennyt leikkaukseen jo aiemmin.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio