Allu, motoristi:

Nautin moottoripyöräilystä omin silmin

Silmien laserleikkauksen jälkeen minulle avautui täysin uusi maailma. En edes muistanut, miten hyvin olin nuoruudessa nähnyt. Moottoripyöräilystä on tullut leikkauksen jälkeen paljon nautittavampaa.

Eroon kauko- ja lukulaseista

Kävin FemtoLasik-laserleikkauksessa vuonna 2009. Leikkauksella pääsin kokonaan eroon kaukolaseista, lukulasitkin ovat tarpeen enää vain hämärässä. FemtoLasik®-leikkauksessa ei käytetä silmää leikkaavaa terää, joten toipuminenkin oli nopeaa. Minkäänlaista kipua hän en tuntenut leikkauksen aikana, enkä sen jälkeen.

Lasit häiritsivät ajamista

Nyt näen kaiken kirkkaana, eikä enää tarvitse kantaa laseja matkassa. Ennen jouduin ottamaan pitkille reissuille mukaan kauko- ja aurinkolasit sekä kartan lukemiseen soveltuvat lukulasit. Niitä sitten vaihdeltiin joka kurvissa. Silmälasit painoivat kypärän alla ja huurtuivat visiirin suojassa. Kun päässä oli harrikkatyyliin avokypärä, piti olla oikeilla vahvuuksilla varustetut suojalasitkin.

Silmälasit ovat motoristille riskitekijä, etenkin vahingon sattuessa. Lasit myös aiheuttavat näkemistä heikentäviä heijastumia ja kaventavat näkökenttää. Leikkauksen avulla näkökulma laajenee 120 asteesta 180:een. Suosittelenkin silmäleikkausta ehdottomasti kaikille motoristeille.

Ajoin kerran leikkauksen jälkeen 2500 kilometrin reissun yhteen menoon. Hämärässäkin tuli ajettua kymmenisen tuntia. Ympäristön havainnoiminen ja reitin seuraaminen GPS:stä onnistui vaivattomasti. Silmälaseilla tällainen reissu olisi ollut mahdoton juttu. Eikä GPS:stä olisi saanut kaukolaseilla selvää.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio