Anne, hengenpelastajien kouluttaja:

Smile-laserleikkaus toteutti pitkäaikaisen haaveeni

Koulutan työkseni hengenpelastajia: vauhdikkaissa koulutustilanteissa piilarit eivät tahdo pysyä paikoillaan. Juuri ennen laserleikkausta kadotin piilarini mereen tv-ohjelman kuvauksissa. Alkoi tulla selväksi, että oli viimein aika toteuttaa haaveeni.

Unelmoin silmien laserleikkauksesta jo 90-luvulla, jolloin uin kilpaa. Viimein laserleikkaus tuli suorastaan eteeni, kun satuin messuilla FemtoLasik®-pisteen kohdalle. Silloin päätin varata ajan ilmaiseen ennakkoarvioon. Juhani Pietilän tekemässä tutkimuksessa selvisi, että Smile on paras leikkausmenetelmä helposti kuivuville silmilleni.

Piilarit katosivat mereen

Työhöni vesiturvallisuuden parissa kuuluu sekä toimistotöitä että koulutuksia vedessä. Kärsin kuivista ja punaisista silmistä, joten tietokoneella työskennellessäni pystyin käyttämään ainoastaan silmälaseja.

Juuri ennen leikkausta kävin kouluttamassa Martina ja hengenpelastajat -ohjelman kilpailijoita. Kun näytin kilpailijoille, miten meressä sukelletaan mahdollisimman pitkälle, nousinkin merestä ilman toista piilaria. Jatkoin seuraavaan kohtaukseen puolisokeana, sillä näköni oli noin miinus neljä, lisäksi minulla oli hajataittoa. Kohtauksen päätteeksi mereen jäi sitten se toinenkin piilari. Siinä vaiheessa aloin odottamaan laserleikkausta yhä innokkaammin.

Smile-laserleikkaus oli nopea ja kivuton

Leikkausta ennen jännitin, miten onnistun pitämään katseeni vihreässä valossa räpäyttämättä silmiäni. Kun ensimmäinen silmä oli leikattu, huomasin ettei se tuntunutkaan niin pahalta kuin pelkäsin. Oloni pidettiin mukavana rauhoittelemalla ja pitämällä kädestäni kiinni. Oli mukavaa, kun Juhani kertoi koko ajan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kokonaisuutena Smile-laserleikkaus oli nopea ja kivuton.

Pitkäaikainen haaveeni toteutui heti laserleikkauksen jälkeisenä aamuna, kun näin heti herätessäni kaikki kymmenen varvastani tarkasti – ilman laseja! Se hetki oli pakko jakaa myös Facebookissa.

Käytin yhteensä 30 vuotta silmälaseja, joten kesti hetken ennen kuin totuin uuteen tilanteeseen. Vielä kuukausi leikkauksen jälkeen saatoin aamuisin etsiä silmälaseja vanhasta tottumuksesta tai yrittää ottaa laseja pois iltaisin.

Hyvä näkö auttaa työssä ja harrastuksissa

Olen hyötynyt Smile-laserleikkauksesta niin vapaa-ajalla kuin töissä. Kun toimittaja soittaa ja haluaa tehdä vesiturvallisuudesta jutun, olen heti valmis hyppäämään veteen ilman erillistä piilareiden kanssa säätämistä.

Laserleikkauksen jälkeen olen osallistunut triathloniin ja Tough Viking -kisaan. Kävin myös nappaamassa SM-mestaruuden rantapelastuksen SM-kisoista. Voin suositella lämpimästi Smile-laserleikkausta kaikille, jotka ovat tekemissä veden kanssa tai viettävät muuten aktiivista elämää. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että elämä helpottuu aika lailla.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio