Antti Tuisku, artisti, sukellusharrastaja:

Silmäleikkaus muutti elämän hetkessä

Rakastan urheilla, tanssin ja liikun muutenkin paljon. Silmälasit ovat olleet aina hidaste liikunnallisessa elämäntyylissäni, eivätkä ne kuuluneet lavaimagooni. Piilolinssien aiheuttama roskantunne silmissä häiritsi erittäin fyysistä lavaesiintymistäni. Eniten kuitenkin ärsytti turha stressaaminen siitä, että kiertueelle lähtiessä muistaisi ottaa piilareita mukaan.

Sain lentäjän näön!

Silmien laserleikkaus tuli ajatuksiin oikeastaan jo ala-asteella. Lentäjä on ollut yksi toiveammateistani laulajan uran ohella ihan pikkupojasta asti. Siksi mietin jo ensimmäiset silmälasit saatuani, voisiko näön vielä joskus korjata leikkauksella.

Syksyllä 2010 olin mukana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa, jolloin telkkarissakin näkyi, kuinka kesken tanssitreenien silmälasit lensivät päästäni milloin mihinkin. Silmäni leikattiin sinä syksynä keskellä kiertuetta ja tiivistä tanssitreenausta. Itselleni oli yllätys, että heti leikkauksen jälkeisenä päivänä pääsin täysillä takaisin arkeen. Seuraavana päivänä laserleikkauksesta muistutti enää vain pieni silmien vuotaminen – ja kauan odotettu lentäjän näkö.

Hajataitosta eroon leikkauksella

Koska minulla oli voimakasta hajataittoa, olin luullut, ettei laserleikkaus korjaisi näköäni. Onneksi olin väärässä! Oman hajataittoni korjaavia piilareita oli vaikeaa saada ja ne olivat hirveän kalliita. Leikkaus on tuonut siten myös isoja säästöjä. Enää ei tarvitse murehtia kalliiden piilolinssien ostamisesta tai pelätä, että rillit lentävät treenikämpällä mihin sattuu.

Hajataitto häiritsi myös sukellusharrastustani. Esimerkiksi kerran muut hehkuttivat nähneensä ison mantarauskun, kun itse olin nähnyt epäselvästi kaksi kalaa. Minun hajataitollani olisi ollut hankalaa löytää vahvuuksellista sukellusmaskia ja se olisi maksanut maltaita. Joka kerta sukeltaessani iloitsen siitä, että enää ei tarvitse sekoilla piilareiden kanssa. Näen veden allakin paremmin kuin ennen piilareilla.

Näkeminen oli mullistava kokemus

Jännitin leikkausta todella paljon etukäteen, mutta itse toimenpide oli todella helppo ja nopea. Hoitajat ja lääkäri olivat aivan käsittämättömän taitavia ja saivat jännitykseni rauhoittumaan. Olin suunnitellut, että operaation aikana yritän meditoida ja ajatella muita asioita, mutta leikkaus oli niin nopeasti ohi, etten ehtinyt miettiä koko asiaa. Sairaanhoitaja piti kädestäni kiinni ja lääkäri kertoi koko ajan, mitä teki. En tuntenut kipua missään vaiheessa.

Oli uskomatonta, miten nopeasti silmät palautuivat ja näköni oli täydellinen. Kun lähdimme ajamaan iltaa vasten Tampereelta Helsinkiin, Hämeenlinnan kohdalla tajusin yhtäkkiä, että näin pimeässäkin paremmin kuin koskaan silmälaseilla. Koko elämä muuttui hetkessä: se että vihdoin näki ilman silmälaseja oli mullistava kokemus.

Leikkauksen jälkeen oma elämä helpottui älyttömän paljon, niin vapaa-ajan kuin työnkin suhteen. Voin suositella FemtoLasik®-leikkausta sydämeni pohjasta. Myös siskoni silmät leikattiin juuri.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio