Jukka 30 v., luokan- ja musiikinopettaja, muusikko, lähtöarvot n. -11:

Pitkäaikainen haaveeni toteutui!

Muistan, kuinka heti laserleikkauksen jälkeen pystyin näkemään kellonajan leikkaussalin seinäkellosta. Ennen leikkausta en olisi nähnyt koko seinää, saati kelloa. Kotimatkalla ihmettelin, miten pystyin erottamaan puista lehdet, joita en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt edes laseilla. Silmien laserleikkaus on ehdottomasti yksi siisteimmistä jutuista, mitä olen elämässäni kokenut!

Sain ensimmäiset lasit jo 5-vuotiaana. Myöhemmin aloin pitää piilolaseja, joita käytin todella paljon yli kymmenen vuoden ajan. Pitkän piilolasikäytön seurauksena silmäni kuivuivat, ärtyivät ja väsyivät. Piilareiden käyttö kävi entistä tuskallisemmaksi: esimerkiksi bändikeikoilla savukoneen savu ärsytti silmiä todella pahasti. Piilolasit haittasivat myös uintiharrastustani, sillä kloori ärsytti silmiä.

Silmäleikkaus haaveissa jo lapsena

Ensimmäisen kerran aloin haaveilla laserleikkauksesta jo alakoulussa. Vuonna 1991 äitini näki lehdessä uutisen, jossa kerrottiin Juhani Pietilän aloittaneen silmien laserleikkaukset ensimmäisenä Suomessa. Äiti sanoi tuolloin, että kun olet aikuinen, voit mennä silmäleikkaukseen.

Pitkäaikainen haaveeni tuli mahdolliseksi vuonna 2008, kun sain säästettyä opiskelujen rinnalla tehtyjen töiden avulla riittävän summan leikkausta varten. FemtoLasik®-menetelmään tutustuminen ja tuttuni hyvä kokemus laserleikkauksesta rohkaisivat tekemään lopullisen leikkauspäätöksen.

Laserleikkaus oli vapauttava kokemus

Saapuessani klinikalle olin jännittynyt, mutta innoissani, sillä olihan haaveeni vihdoin toteutumassa. Ympyrä oli sulkeutumassa, sillä Juhani Pietilän oli tarkoitus leikata minut. Leikkaus oli todella nopea ja pienestä jännityksestä huolimatta oloni oli turvallinen. Lääkäri oli rauhallinen ja kertoi koko ajan, kuinka leikkaus etenee. Koko henkilökunta oli osaavaa ja ammattitaitoista. Koin olevani varmoissa käsissä.

Silmien laserleikkaus on tuonut vapautta elämääni. Liikkuminen on vaivattomampaa, eikä keikoilla tarvitse enää sotkea piilolasien kanssa. Leikkauksesta on ollut hyötyä myös opettajantyössä, esimerkiksi liikuntatunneilla. Enää ei tarvitse pelätä lasien rikkoutumista, joka olisi ennen tehnyt minut käytännössä työkyvyttömäksi. Pullonpohjalaseja 5-vuotiaasta asti käyttäneelle leikkaus on ollut myös itsetuntoa kohottanut toimenpide.

Suosittelen leikkausta jokaiselle, joka haluaa näkemisen vapautta ilman silmälaseja. Leikkausta on turha pelätä. Kokemuksestani innostuneena myös yksi veljistäni on käynyt silmäleikkauksessa ja toinen suunnittelee menevänsä.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio