Jukka, kilpatanssija, 50 v.

Nautin tanssista omin silmin

Silmälasit haittasivat tanssimiseen keskittymistä, hikoillessa lasit lentelivät päästä nopeissa liikkeissä. Piilolinssit olivat hankalia etenkin pitkinä kisapäivinä ja matkustellessa, sillä ne kuivattivat silmiä ja jouduin käyttämään jatkuvasti kosteustippoja. Olenkin ollut todella tyytyväinen uusiin silmiini niin tanssiessa kuin työssäni myyntikäynneillä.

Lasit ja piilarit häiritsivät tanssia

Treeneissä laseja piti varoa koko ajan, esimerkiksi lattareissa, kun daami on lähellä – välttelin tietoisesti tilanteita, joissa kyynerpää tulee lähelle kasvoja. Kisatilanteissa oli pakko käyttää piilareita, minkä vuoksi silmät kirvelivät ja sumentuivat, kun linssin väliin pääsi hikeä. Kisapaikkojen tehokas ilmastointi pahensi osaltaan silmien kuivumista.

Kertakäyttölinssit sopivat silmilleni parhaiten, mutta niiden suurkulutus tuli kalliiksi. Ehdin käyttää piilareita jo melkein 30 vuotta, joten oli helpottavaa päästä vihdoin siitä rumbasta eroon.

Lasittomuus helpottaa työtä

Nautin lasittomasta elämästä myös työssäni. Myyn kunnossapidon tuotteita, joten esimerkiksi huoltotilanteissa oli riskinä, että kumartuessa kolautan lasit johonkin. Nyt myös terävöittävien suojalasien käyttäminen on helpompaa, eikä autoillessa tarvitse vaihdella silmälaseja ja aurinkolaseja.

Ennakkoarvio varmisti leikkauspäätöksen

Leikkaus oli pyörinyt mielessäni oikeastaan jo 1990-luvun alusta saakka. Olin kuitenkin epätietoinen leikkauksesta toimenpiteenä. Leikkauspäätös varmistui, kun sain enemmän tietoa toimenpiteestä FemtoLasikin ilmaisessa ennakkoarviossa.

Leikkaus oli helppo, eikä ollenkaan kivulias. Jälkikäteen silmissä tuntui pientä kirvelyä ja arkuutta, mutta se oli koko prosessin ainoa haittapuoli, eikä mitenkään ylitsepääsemätöntä.

Leikkauksen jälkeen näkö on kirkkaampi

Nyt leikkauksen jälkeen näköni on selkeämpi ja kirkkaampi kuin ennen laseilla tai piilareilla. Näkökenttä on laajempi ja vapaampi, kun lasit eivät rajaa sitä, mitä näen. Esimerkiksi portaissa kulkeminen on helppoa, toisin kuin ennen matalilla laseilla. Tanssiessa voin keskittyä vain itse liikkeisiin: olen vähitellen pääsemässä eroon lasien aiheuttamista turhista maneereista, kuten alaspäin katsomisesta.

Turvallinen menetelmä ikänäön korjaamiseen

Minulta korjattiin ikänäköä, joten toinen silmäni leikattiin näkemään lähelle ja toinen kauas. Näkeminen oli heti ihan automaattista, eikä uusiin silmiin tarvinnut totutella mitenkään. Muistan eriparisilmäni ainoastaan silloin, kun katson todella lähelle, vaikkapa juomapulloa.

Koin FemtoLasik®-menetelmän turvalliseksi ikänäön korjaamiseen, sillä tulevaisuudessa lisääntyvää ikänäköä voidaan korjata helposti samalla menetelmällä tehtävillä uusintaleikkauksilla.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio