Milka, muotibloggaaja:

Piilolinssit eivät rajoita elämääni enää

Piilolinssejä käyttäessä on koko ajan tavallaan niiden armoilla. Jos piilareita pitää liian pitkään, ne alkavat hiertää ja näkökenttä hieman hämärtyy. Piilareita pitää myös muistaa ostaa ajoissa lisää, samoin piilolinssinesteitä. Laserleikkaus on tehnyt elämästä monella tapaa huolettomampaa.

Sain ensimmäiset silmälasini jo kahdeksannella luokalla. Nuorempana en aina käyttänyt laseja, vaikka en nähnyt kunnolla, koska vähän häpeilin niitä. Opiskeluaikoina aloin käyttää piilolinssejä, koska en pitänyt silmälaseistani. Piilolinssit toki helpottivat elämää ulkonäöllisesti, mutta niiden kanssa elämisessä oli oma stressinsä. Minulla on melko herkät ja kuivat silmät, joten pidempi piilolinssien pitäminen sai silmät punoittamaan.

Pelkäsin, että laserleikkaus sattuu

Olin haaveillut pitkään laserleikkauksesta, mutta ajatuskin pelotti, sillä kuvittelin laserleikkauksen sattuvan. Punnittuani asiaa riittävästi tajusin, että laserleikkaus helpottaisi järjettömästi elämää. En keksinyt yhtään miinusta – en edes taloudellisesti laskettuani paljonko piilolinsseihin tarvikkeineen kului vuodessa rahaa. Uudet silmälasitkin olisi pitänyt jo ostaa.

Valehtelisin, jos väittäisin etten jännittänyt leikkausta, vaikka lääkäri vakuuttikin, ettei se sattuisi. FemtoLasikin henkilökunta on mahtavaa ja suhtautuu niin lämpimästi, että pelot karisevat väkisinkin pois. Itse operaatio kestää vain vähän aikaa – yksi niistä syistä, miksi minäkin uskalsin mennä leikkaukseen.

Enää näkö ei rajoita elämää

Sitä fiilistä on vaikea edes kuvailla, kun heti leikkauksen jälkeen näkee selvästi. En olisi malttanut pitää silmiä kiinni, vaikka tiesin että silmien olisi hyvä levätä heti leikkauksen jälkeen. Kotimatkalla tuntui, että näin kaiken ihan uudella tavalla. Se teki iloiseksi.

On ihanaa, ettei enää tarvitse pitää silmälaseja tai piilolinssejä urheillessa – enää mikään ei rajoita liikkumista. Nyt leikkauksen jälkeen elämä tuntuu muutenkin paljon huolettomammalta. Suosittelen lämpimästi FemtoLasik®-leikkausta. FemtoLasikin henkilökunta jätti suuren jäljen elämääni, sillä he palauttivat näköni!

 

Varaa ilmainen hoitoarvio