Peppi Lankinen, promoottori:

Leikkauksella eroon kuivista silmistä ja hajataitosta

Teen paljon esimerkiksi juontokeikkoja, jolloin ei ole mukavaa pitää silmälaseja. Silmäni kuitenkin kuivuvat ilmastoinnista niin pahasti, ettei piilareiden käyttö tule kysymykseenkään. Olen muutenkin aika aktiivinen tyyppi: esimerkiksi joogatunnilla törmäsin siihen, etten voinut pitää laseja, mutta ilman laseja taas en nähnyt opettajaa tarpeeksi hyvin.

Kuivat silmät eivät ole este leikkaukselle

Miinusta silmissäni ei ollut paljoakaan, mutta hajataittoa sitäkin enemmän. Ilman laseja tai piilareilla näkeminen oli vaikeaa, kun kaiken näki kahtena. Huomasin myös, että väsyneenä aloin karsastaa vähän.

Olin miettinyt laserleikkausta pitkään, mutta sulkenut sen jotenkin pois mielestäni. Loukkasin silmäni muutama vuosi sitten, jolloin selvisi, että sarveiskalvoni olivat löystyneet piilareiden takia. Kyselin jo silloin mahdollisuutta leikkaukseen, mutta silmälääkärit kielsivät sen.

Sukuni tavoin kärsin erittäin hankalan kuivista silmistä, joten minua peloteltiin, että leikkaus kuivattaisi silmiäni vielä lisää. Kärsittyäni vuosia silmien kuivumisesta ja lasien huurtumisesta päätin uskaltaa mennä laserleikkauksen ennakkoarvioon FemtoLasikille. Kuulin, ettei silmien kuivuus olekaan este leikkaukselle. Siitä se ajatus sitten lähti – enkä enää olisi malttanut odottaa leikkausta!

FemtoLasik® on turvallinen valinta

Luulin, etten pelkäisi leikkausta, mutta huomasin kuitenkin olevani melkoisessa paniikissa. Toimenpide itsessään tuntui mielestäni hieman epämiellyttävältä, mutta oli nopeasti ohi. Silmieni kuivuudesta johtuneet pienet komplikaatiot varjostivat toipumistani. Silmäni tulehtuivat pari kertaa leikkauksen jälkeen, mutta tunsin silti koko ajan, että toipuminen oli käynnissä. Nyt leikkauksesta on kulunut vasta pari kuukautta ja unohdan jatkuvasti laittaa silmätippoja, koska silmäni eivät kuivu enää.

Olen suositellut leikkausta kaikille, koska se on helpottanut elämääni niin paljon. En joudu enää siristelemään, sillä näen kaiken mitä tarvitseekin. Aamulla herättyäni näen heti, mitä ympärillä tapahtuu. Välillä väsyneenä näkökykyni heikkenee huomattavasti, enkä näe vielä pimeällä yhtä hyvin kuin päivänvalossa, mutta muuten kaikki on mennyt erittäin hyvin. Kirkasta valoa tulen välttämään vielä pitkään, koska silmäni ovat aina olleet valonherkät. Suosittelenkin kaikille herkkäsilmäisille hyviä aurinkolaseja, ne pelastavat minut kirkkaimpina päivinä.

FemtoLasik® oli minulle turvallinen valinta, koska ystäviäni ja tuttujani oli leikattu samalla menetelmällä. Lääkärimme Juhani Pietilä on alansa ammattilainen ja hyvin varma otteissaan, joten hänen käsiinsä on helppoa uskaltautua, vaikka leikkaus jännittäisikin.

Silmieni kuivuuden vuoksi näköni parantaminen oli haasteellisempaa kuin monien muiden – mutta itselleni sitäkin palkitsevampi kokemus.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio