Tapio 36 v., elintarviketyöntekijä, urheiluharrastaja, lähtöarvot n. -2,5, cyl -0,5

Liikkumisen vapautta ilman laseja

Piilareiden myötä olin tottunut lasittomuuteen urheillessa ja vapaa-aikana, mutta halusin elämästä vielä huolettomampaa.

Liikun paljon ja monipuolisesti: pelaan jalkapalloa, salibandya, tennistä ja golfia, laskettelen talvisin sekä lenkkeilen aina silloin tällöin. Työskentelen tarkkuutta vaativassa ammatissa elintarviketehtaalla. Laseja ehdin käyttää 15 vuotta, viimeiset viisi vuotta käytin lasien rinnalla piilareita.

Irti lasi- ja piilarikierteestä

Lasien kanssa oli aina sama juttu: itselle sopivia oli hankalaa löytää, joten uusien hankkiminen venyi. Pidin monesti liian pitkään vanhoja, naarmuuntuneita laseja, joissa oli vääntyneet sangat. Piilareiden kanssa taas vaihtovälit venyivät liian pitkiksi, eikä puhtaanapito ollut parasta mahdollista. Silmät ovat aina olleet minulle tärkeät, joten laserleikkaus alkoi pyöriä mielessä parempana vaihtoehtona.

Kävin FemtoLasik®-laserleikkauksessa talvella 2008. Päätökseeni vaikutti se, että näkö korjattiin viimeisimmällä lasertekniikalla ja ilman leikkaavaa terää. Tiesin etukäteen, että laserleikkaus kestää vain viitisen minuuttia silmää kohden, mutta yllätyin silti, kuinka nopeasti jo kävelin ulos aurinkoon lentäjän näöllä varustettuna. Kokemus laserleikkauksesta oli kaikin puolin pelkästään positiivinen.

Huoleton vapaa-aika

Olen nyt nauttinut elämästä viisi vuotta ilman laseja. Vaikka laserleikkaus oli kertakustannuksena isohko, siitä on ollut minulle valtavasti hyötyä. Enää ei tarvitse kiertää silmälasikauppoja, eikä kantaa mukana piilareita tai huolehtia silmien hoidosta. Esimerkiksi pienen lapsen kanssa touhutessa ei tarvitse varoa laseja ja urheillessa voi miettiä vain itse liikkumista. On laserleikkauksesta ollut hyötyä myös tehdastyössä, joka vaatii tarkkuutta ja hyvää näköä.

Suosittelen laserleikkausta jokaiselle, joka haluaa lopullisesti eroon silmälaseista ja piilareiden kanssa pelaamisesta. FemtoLasik®-laserleikkaus on operaationa käytännössä riskitön, kivuton ja todella nopea. Itse en ymmärrä, miksi en mennyt leikkaukseen jo aiemmin, sillä elämä ollut paljon helpompaa ilman lasi- ja piilarikierrettä. Lisäksi tiedän, että nyt silmäni voivat hyvin. Laseja ei ole tullut ikävä!

 

Varaa ilmainen hoitoarvio