Xenia, muotibloggaaja:

Eroon kuivista silmistä laserleikkauksella

Matkustellessa, auringossa ja liikkuessa silmälasit ovat väistämättä tiellä. Pidinkin silmälaseja vain lähinnä kotiloissa. Silmien kuivumisesta tuli iso ongelma jatkuvan piilolinssikäytön myötä ja silmäni olivat koko ajan väsyneet. Laserleikkauksen jälkeen silmäni voivat paljon paremmin, eivätkä tunnu kuivilta.

Piilolinssit kuivattavat silmiä

Sain silmälasit jo 12-vuotiaana, mutta aloin melkein heti käyttämään piilolinssejä, sillä olen aina urheillut. Käytin kuukausilinssejä useamman vuoden, kunnes sain niistä kroonisen silmätulehduksen ja silmäni muuttuivat hirveän kuiviksi. Vaihdoin kertakäyttöpiilareihin, mutta nekin kuivattivat silmiäni ja jouduin lisäämään silmätippoja keskimäärin viidesti päivässä. Kun silmät olivat huonossa kunnossa, koko olo tuntui väsyneemmältä.

Lääkäri suositteli, että kosteuttavia silmätippoja käyttäisi laserleikkauksen jälkeen päivittäin ensimmäisen puolen vuoden ajan, mutta en ole tarvinnut tippoja kuin kerran tai kaksi viikossa. Leikkauksen avulla pääsin eroon myös kuivista silmistä!

Ei enää piilareita matkalle!

Nyt pystyn nauttimaan matkustelusta vapaammin, koska minun ei tarvitse huolehtia piilareiden vaihtamisesta ja jatkuvasta silmätippojen lisäämisestä. Tulin juuri pari viikkoa sitten ulkomailta; tuntui hienolta vain nauttia rannalla olemisesta ja auringosta ilman stressiä silmien hyvinvoinnista. Liikun myös paljon: käyn salilla, lenkkeilen, golfaan ja tanssin. Enää piilarit eivät kuivata silmiä urheillessakaan.

Laserleikkauksesta jäi hyvä fiilis

Silmäleikkauksen jälkeen tuntui hassulta, miten vuosia vaivannut asia saatiin korjattua vain muutamissa minuuteissa. Itse leikkauksesta jäi tosi hyvä fiilis, vaikka yleensä olen lääkärikammoinen ja pelkään piikkejä sekä teriä. FemtoLasik®-leikkaukseen ei liittynyt kipua tai muuta liian epämiellyttävää. Tunsin, että lääkärit osaavat hommansa, eikä minun tarvitse stressata turhaan.

Nyt kaksi kuukautta laserleikkauksen mistään muusta ei tietäisi, että silmäni on leikattu – paitsi siitä, että näen paremmin kuin kaikki kaverini. Vieläkin tuntuu käsittämättömältä, että aamulla herätessä näkee heti kirkkaasti.

Laserleikkausta ei tarvitse pelätä, sillä se on nopeasti ohi, eikä satu millään tavalla. Ympäristö on todella miellyttävä ja turvallinen, eikä leikkaustilanteessa pääse syntymään minkäänlaista paniikkia, vaikka leikkausta jännittäisi kuinka paljon. Jos silmäleikkaus vähänkin kiinnostaa, kannattaa käydä ilmaisessa ennakkoarviossa ja kyselemässä lisää laserleikkauksesta!

 

Varaa ilmainen hoitoarvio