Kysymyksiä & vastauksia

Olemme koonneet tänne yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen. Mikäli laserleikkaus herättää muita kysymyksiä, varaa aika ilmaiseen ennakkoarvioon, jossa testaamme soveltuvuutesi leikkaukseen ja voit keskustella toimenpiteestä kanssamme.

Miksi FemtoLasik® eikä Lasik-laserleikkaus?

Femtosekuntilaserin mukaantulo taittovirhekirurgiaan on nostanut turvallisuuden uudelle tasolle, koska läppää ei enää tarvitse tehdä mekaanisella höylällä (terällä), kuten vanhempaa tekniikkaa edustavissa Lasik-leikkauksissa.

Femtosekuntilaserin etuna höylätekniikkaan verrattuna on ennen kaikkea turvallisuus. Jos ongelmia ilmenee, femtosekuntilaser keskeyttää läpän tekemisen heti ja uuden yrityksen voi tehdä jo hetken kuluttua. Höylää käytettäessä odotusaika on aina vähintään kolme kuukautta.

Perinteisellä mikrohöylällä tehdyt läpät ovat huomattavasti paksumpia ja saattavat vaihdella hyvinkin paljon samalla höylällä silmästä ja potilaasta toiseen. Femtosekuntilaserilla tehtävät läpät ovat puolestaan paljon ohuempia ja tasalaatuisempia. Tämä on mahdollistanut laseista eroon pääsemisen yhä useammalle riippumatta sarveiskalvon paksuudesta.

FemtoLasik®-laserleikkauksessa silmän pintakerros ei joudu samankaltaisen rasituksen kohteeksi kuin mikrohöylällä höylätessä. Lisäksi silmän paineistuksen tarvittava määrä on paljon pienempi kuin höylää käytettäessä. Femtosekuntilaserilla paineistus on vastaava kuin silmää voimakkaasti käsin hierottaessa tai painettaessa. Näin myös leikkauksen sivuvaikutukset on saatu minimoitua.

Miksi Ziemerin femtosekuntilaser?

Sveitsiläisvalmisteinen Ziemerin FEMTO LDV on teknisesti edistyksellisin femtosekuntilaser. Se lähettää laserpulsseja huomattavasti tiheämmin kuin muut femtosekuntilaserit. Tämän ansiosta läpän tekoon käyttävä energia ja spottikoko ovat huomattavasti pienempiä kuin muilla femtosekuntilasereilla.

Pienen energian ansiosta syntyy minimaalisen vähän sivuvaikutuksia ja mekaanisia jännitteitä sarveiskalvolle. Pienen spottikoon ansiosta leikkaus voidaan tehdä tarkemmin, läpän pohjasta tulee tasaisempi ja sarveiskalvoa säästyy. Sarveiskalvon säästäminen on erityisen tärkeää niiden potilaiden kohdalla, joilla sarveiskalvo on huomattavan ohut, koska se vähentää sarveiskalvon pullistuman riskiä.

Ziemer Femto LDV -femtosekuntilaser lähettää silmän sarveiskalvolle halutulle syvyydelle hyvin lyhytkestoisia laserpulsseja useita miljoonia kertoja sekunnissa. Kun laserpulsseja lähetetään vieriviereen millimetrin tuhannesosien tarkkuudella, muodostuu sarveiskalvoon täsmällisesti halutun mukainen läppä. Femtosekuntilaserilla läpän teko kestää vain noin 20 sekuntia.

Kuinka läppä pysyy paikallaan leikkauksen jälkeen?

Luonto liimaa läpän varsin nopeasti entiseen paikkaansa ja asentoonsa osmoottisen paineen avulla. Kokonaan laserilla tehtävässä FemtoLasik® -menetelmässä kiinnittyminen tapahtuu perinteistä mikrohöylämenetelmää nopeammin.

Onko laserleikkauksen tulos pysyvä?

Laserleikkaus ei pysäytä silmän normaalia taittovirheen muutosta, minkä takia leikkaus kannattaa tehdä vasta kun muutos on pysähtynyt. Jos viimeisen vuoden aikana näkösi on jatkanut muutostaan, ei leikkauksen tekeminen ole järkevää. Taittovirheen muutoksen pysähtyminen on yksilöllistä, mutta useimmilla ihmisillä se pysähtyy noin 20-vuotiaana.

Onko mahdollista tehdä uusintaleikkaus?

Uusintaleikkaus voidaan tehdä melkein kaikille. Poikkeuksen muodostavat henkilöt, joiden sarveiskalvo on liian ohut. Tällaisille henkilöille lääkäri ilmoittaa ennen ensimmäistä leikkausta, että uusintaleikkaus ei todennäköisesti ole mahdollinen. Yleensä uusintaleikkaus voidaan tehdä, ja esimerkiksi ikänäön lisääntyessä monovisionin vahvuutta joudutaan usein lisäämään.

Leikkaus jännittää todella paljon, onko se este leikkaukselle?

Jännittäminen ei ole este leikkaukselle. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on tukenasi koko leikkausprosessin ajan tarjoten sinulle mahdollisimman turvallisen kokemuksen. Tarvittaessa voimme myös antaa sinulle rauhoittavaa lääkitystä leikkauksen ajaksi.

Uudet laserlaitteemme takaavat FemtoLasik®-menetelmän turvallisuuden jännityksestä huolimatta. Taittovirhettä korjatessa excimer-laserin eye tracker seuraa tarkasti silmäsi liikkeitä. Silmän liikkuminen ei vaikuta saavutettavaan lopputulokseen. Voit siis tulla turvallisin mielin leikkaukseen.

Mitä riskejä laserleikkaukseen sisältyy?

Lue riskeistä täältä >>

 

Varaa ilmainen hoitoarvio