Tapio 36 år, livsmedelsarbetare med idrott som hobby

Frihet att röra på sig utan glasögon

Kontaktlinserna hade gjort att jag vant mig vid att idrotta och utöva andra hobbyer utan glasögon, men jag ville göra livet ännu enklare.

Jag rör på mig mycket och mångsidigt: jag spelar fotboll, innebandy, tennis och golf, åker slalom vintertid samt joggar då och då. Mitt yrke på en livsmedelsfabrik kräver precision. Jag hann använda glasögon i 15 år. De senaste fem åren använde jag kontaktlinser vid sidan om.

Bryt den onda cirkeln!

Med glasögonen hade jag alltid samma problem: det var svårt att hitta passande glasögon, och därför drog jag alltid ut på tiden med att skaffa nya. Jag brukade använda gamla, skråmiga glasögon med sneda bågar alltför länge. Kontaktlinserna brukade jag byta alltför sällan, och jag var inte särskilt noggrann med rengöringen av dem heller. Ögonen har alltid varit viktiga för mig, och därför började tanken på en laseroperation dyka upp allt oftare.

Jag behandlades med FemtoLasik® vintern 2008. Att synen skulle korrigeras med senaste laserteknik utan att snitta ögat inverkade på beslutet. Jag visste i förväg att laseroperationen bara tar ungefär fem minuter per öga. Ändå blev jag förvånad över hur snabbt jag kunde kliva ut i solen med en förbättrad syn som skulle ha räckt till för omskolning till pilot. Min erfarenhet av laseroperationen är helt och hållet positiv.

Bekymmerslös fritid

Nu har jag njutit av livet utan glasögon i fem år. Även om en laseroperation är en tung engångskostnad, har den gett mig en väldigt stor nytta. Jag behöver inte längre traska omkring i glasögonbutikerna och inte heller bära med mig kontaktlinser och sköta ögonen. När jag leker med små barn behöver jag inte vara försiktig för att inte skada glasögonen, och när jag idrottar kan jag koncentrera mig på själva prestationen. Laseroperationen har också varit till nytta för mitt arbete, som kräver precision och bra syn.

Jag rekommenderar en laseroperation för alla som slutgiltigt vill bli kvitt glasögonen och kontaktlinserna. FemtoLasik®-behandlingen är en smärtfri, snabb och i praktiken riskfri operation. Jag fattar inte varför jag inte lät operera mig tidigare. Livet är mycket lättare nu utan den onda cirkeln av glasögon och kontaktlinser. Dessutom märker jag att ögonen mår bra. Jag saknar inte glasögonen det minsta!

 

Boka gratis värdering