Mikael Forssell, fotbollsspelare:

Nu träffar jag!

När jag var på syngranskning fick jag höra att min syn inte var normal, även om jag hade trott det. Min familj hade bra erfarenheter av FemtoLasik®-operationer så i stället för att börja använda kontaktlinser och glasögon valde jag genast operation i stället. Först efter operationen fattade jag hur dåligt jag hade sett innan.

Ögonoperation present till systern och flickvännen

Allt började egentligen med att jag gav min syster nya ögon i present för ungefär sex år sedan. På den tiden spelade hon fotboll och hade ganska mycket minus på ögat. Men efter operationen slapp hon cirkusen med kontaktlinser. Min syster var verkligen nöjd med sin nya toppensyn.

För ett tag sedan gav jag även min flickvän en FemtoLasik®-operation i present och i det sammanhanget lät jag undersöka mina egna ögon. Det kom som en fullständig överraskning att jag hade 1,5 minus på ena ögat och 0,75 på andra. Jag hade inte tyckt det varit något fel på min syn. Visserligen hade jag ibland på möten känt att jag inte sett så tydligt eller att jag inte sett ordentligt på långt håll med ena ögat, men inte fäst så stor vikt vid saken.

Jag använde alltså varken glasögon eller kontaktlinser. När jag fick höra om mina minus hade jag inte alls någon lust att skaffa glasögon eller kontaktlinser, utan ville korrigera min syn med laseroperation omgående.

Trygg känsla under operationen

Det enda som var obehagligt med laseroperationen var tanken på att någon petar i mina ögon. Man redogjorde för mig grundligt i förväg hur operationen skulle gå till, och när allt gick så smidigt kände jag mig trygg hela tiden. Själva operationen var enkel och den egentliga korrigeringen av brytningsfelet tog lyckligtvis bara några sekunder, så det var något jag glömde snabbt. Vissheten om att vara i händerna på specialister hela tiden hjälpte också till.

Hela operationen var en behaglig upplevelse från början till slut: personalen var proffsig och trevlig, lokalerna och serveringen var också bra. På FemtoLasik känner kunden att han blir väl omhändertagen hela tiden. Jag använde antibiotiska och fuktande ögondroppar enligt instruktionerna de första tio dagarna, men sedan glömde jag bort dem när ögonen inte längre kändes torra.

Skärpan överraskade

Jag förstod genast att allt blivit annorlunda när jag efter operationen reste mig från operationsbordet och tittade omkring mig. Även om synen fortfarande var något grumlig, såg jag mycket tydligare jämfört med tidigare. Nästa morgon när jag vaknade märkte jag att hoppsan – det finns löv i träden! Jag upptäcker fortfarande detaljer överallt som jag inte sett tidigare.

I första matchen efter operationen gjorde jag två mål, så nu träffar jag åtminstone! Skillnaden jämfört med tidigare är enorm, även om man inte tittar på bollen hela tiden när man spelar fotboll, utan känningen och kontakten med spelet är förstås viktigare än en utmärkt syn. Men visst är det en stor fördel att se bättre på planen än förut.

 

Boka gratis värdering