Wavelight-excimerlaser

Den egentliga korrigeringen av brytningsfelet, eller slipningen av hornhinnans yta, utförs med excimerlaser. På FemtoLasik®-kedjans verksamhetsställen tillämpas senaste excimerteknik som gör operationerna säkra och mycket snabba.

Våra Wavelight-apparater skickar ut laserstrålar till ögats yta hundratals gånger per sekund, vilket innebär att brytningsfel kan korrigeras oerhört snabbt. Eventuella ögonrörelser inverkar inte på resultatet, eftersom Wavelight-excimerlaserns eye tracker-egenskap följer ögats rörelser och styr laserpulserna exakt till rätt ställe på hornhinnan. Wavelight- excimerapparaterna är de bästa i branschen och säkerställer att brytningsfel kan korrigeras snabbt och säkert.

En fördel med det korta ingreppet är att svullnaden kring ögat är minimal. Därför är läkningen avsevärt snabbare än tidigare och synen blir betydligt klarare redan om två till fyra timmar. Den kortare operationstiden minskar också risken för infektioner efter ingreppet.
Tack vare den moderna laserutrustningen är försämrat mörkerseende inte längre något problem, eftersom patienten i allmänhet börjar se bättre i mörker än med glasögon före operationen. Det här beror på att behandlingsområdet är betydligt större med de nya apparaterna än tidigare.

 

Boka gratis värdering