Ziemer Femto LDV-femtosekundlaser

Den schweitztillverkade Ziemer FEMTO LDV är en tekniskt avancerad femtosekundlaser. Den skjuter ut laserpulser betydligt tätare än övriga femtosekundlasrar. Därför är den energi och den punktstorlek som behövs för att göra fliken betydligt mindre än vid övriga femtosekundlasrar.

Den låga mängden energi gör att det uppkommer minimalt lite biverkningar och mekanisk spänning på hornhinnan. Tack vare att punktstorleken är så liten kan operationen utföras mer exakt: botten av fliken blir jämnare och hornhinnan skonas. Att skona hornhinnan är särskilt viktigt för patienter som har en mycket tunn hornhinna, eftersom detta minskar risken för utbuktning av hornhinnan.

Ziemer Femto LDV-femtosekundlasern skjuter ut extremt korta laserpulser flera miljontals gånger per sekund till det önskade djupet på hornhinnan. När laserpulserna skjuts ut tätt intill varandra med en noggrannhet av tusendels millimeter uppkommer en flik på hornhinnan med den exakt önskade formen. Det tar bara ca 20 sekunder att göra en flik med femtosekundlaser.

 

Boka gratis värdering