Säker laseroperation

Teamet som utför en laseroperation består av tre experter: den opererande läkaren, en sjukskötare och en tekniker. 20 års erfarenhet har utkristalliserat personalens uppgifter och var och en kan fokusera på sin egen kärnkompetens. Därför utförs själva ingreppet säkert och snabbt.

Före operationen berättar sjukskötaren om hur operationen kommer att gå till och droppar bedövande, antibiotiska och smärtstillande medel i ditt öga. Under laseroperationens gång är sjukskötaren på plats för att se till att du mår bra.

Teknikern har hand om underhållet och användningen av utrustningen. Under operationen följer teknikern noggrant med laserapparatens funktioner och assisterar läkaren i användningen av den.

De centrala åtgärderna under en FemtoLasik®-laseroperation är att skapa en flik och korrigera brytningsfelet med laser. Vid en Smile-laseroperation görs laseringreppet utan flikar direkt i hornhinnan. Att skapa fliken på hornhinnan och behandla brytningsfelet är de centrala momenten under operationen. Nyaste teknik och personalens kompetens garanterar att dessa moment utförs exakt och säkert. Under laserbehandlingen följer en s.k. eye tracker dina ögonrörelser mycket snabbare än du själv kan röra på ögonen, och därför träffar laserpulserna exakt rätt ställe. Hela operationsprocessen tar bara drygt fem minuter per öga.

Läs mer om tekniken vi använder >>

 

Boka gratis värdering