Aleksander Barkov, jääkiekkoilija:

Jatkuva piilareiden käyttö häiritsi NHL-peleissä

Aloin harkita silmien laserleikkausta vasta huomattuani, kuinka paljon piilarit väsyttivät silmiä NHL-peleissä. Olin käyttänyt piilareita 11-vuotiaasta lähtien, joten olin tottunut elämään niiden kanssa. Tiheä pelirytmi, jatkuvat lennot ja valvomiset eivät kuitenkaan enää sopineet yhteen piilarien kanssa.

Laserleikkaus katkaisi 8 vuoden piilariputken

Näköni oli miinus 2,5 ennen laserleikkausta, joten ilman piilareita minusta ei olisi ollut mihinkään jäällä. Vasta kun siirryin pelaamaan Florida Panthersiin, huomasin kuinka paljon piilarit väsyttävät silmiä. Jenkeissä lentoja ja pelejä on tosi paljon ja välillä joutuu olemaan hereillä yölläkin. Olin kuullut hyvää palautetta FemtoLasik®-leikkauksesta muutamalta entiseltä Tapparan joukkuekaverilta ja sitä kautta kiinnostuin itsekin silmien laserleikkauksesta.

Laserleikkaus oli kivuton

Vuoden 2015 Jääkiekon MM-kisojen jälkeen koitti hyvä ajankohta mennä silmien laserleikkaukseen. Leikkauksen jälkeen tuli sitten oikeasti levättyä kokonainen viikko kauden päätteeksi, kun lääkäri määräsi pitämään viikon taukoa hikoilusta.

Laserleikkaus ei varsinaisesti pelottanut, sillä tiesin että kaikki tulee menemään hyvin. Tietysti kyllä leikkaus mikä leikkaus aina vähän jännittää. Täytyy myöntää, että leikkauspäivä tuntui yhdeltä elämäni pisimmistä päivistä. Itse laserleikkaus oli kuitenkin nopeasti ohi, enkä tuntenut kipuja puudutustippojen ansiosta. Heti leikkauksen jälkeen en voinut pitää silmiä juurikaan auki silmien vuotamisen takia, mutta sekin alkoi helpottaa muutamassa tunnissa.

Muistan sen tunteen, kun astelin klinikalta ulos ja ihmettelin, kuinka voin nähdä ilman piilareita. Seuraavana päivänä silmät tuntuivat jo tosi hyvältä, mutta pidin silti paljon silmiä kiinni, kun sain luvan kanssa nukkua päivälläkin. Toipuminen sujui hyvin ja kosteuttavat silmätipat auttoivat paljon. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja lopputarkastuksessakin kaikki oli juuri niin kuin pitääkin.

Kentällä täydellinen näkö ja aamuissa lisäminuutteja

Olo laserleikkauksen jälkeen on tuntunut tosi hyvältä. Silmiä ei väsytä enää ollenkaan ja saan nukuttua aamuisin ainakin viisi minuuttia pidempään. Arvostan jokaista minuuttia, jota ei tarvitse käyttää piilareiden kanssa säätämiseen. On hieno tunne nähdä kentällä yhtä hyvin kuin piilareilla. Nyt voin hyvillä mielin itsekin suositella FemtoLasik®-laserleikkausta kaikille.

Aleksander Barkov

  • Florida Panthers 2013–2014, 2014–2015
  • Pronssia Sotšin talviolympialaisissa 2014
  • Tappara 2011–2012, 2012–2013
  • SM-hopeaa 2012 ja 2013
  • Vuoden nuori urheilija 2013
 

Varaa ilmainen hoitoarvio