Jan-Mikael Järvinen, jääkiekkoilija:

Enää väsyneet silmät eivät häiritse pelejä

Laserleikkaus on urheilijalle helpompi ja turvallisempi vaihtoehto kuin piilolinssit. Itse en halunnut lähteä ollenkaan piilolinssi- tai silmälasirulettiin, vaan hakeuduin leikkaukseen siinä vaiheessa, kun tajusin huonon näön häiritsevän pelaamista.

Huomasin viime kaudella, että pitkän päivän jälkeen silmät tuntuivat rasittuneilta. Jouduin esimerkiksi välttelemään tv:n katselua ja lukemista ennen illan ottelua. Kun silmät tuntuivat unisilta, aloin epäillä olinko nukkunut riittävästi, vaikka kyse oli vain silmän vireystason laskemisesta. Myös niskat menivät jumiin siristelystä. Kuulin muilta pelaajilta, että he olivat päässeet eroon vastaavista ongelmista leikkauksella, joten selvitin voitaisiinko minunkin näköni korjata leikkauksella.

Nopea ja helppo toipuminen

FemtoLasik®-leikkaus oli toimenpiteenä helppo. Toimenpiteen aikana kerrottiin koko ajan mitä tehdään, joten missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että olisin halunnut perua päätökseni.

Omalla kohdallani toipuminen oli todella nopea: näin tarkasti jo samana päivänä ja olo tuntui hyvältä. Käytin lääketippoja ohjeiden mukaan, mutta heti kuurin jälkeen tuntui siltä, etten olisi missään leikkauksessa käynytkään. Kosteustippojen käyttöä suositellaan 3–6 kuukauden ajan leikkauksen jälkeen, mutta itse käytin niitä enää parina aamuna viikossa.

Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Enää ei tarvitse miettiä, olenko levännyt riittävästi, eikä kärsiä sumuisesta näöstä. Pelaajana haluan olla kaikin puolin kunnossa, mihin sisältyy tietysti myös se, että näen mahdollisimman hyvin.

Jan-Mikael Järvinen

  • Tappara 2011–2017
  • SM-kultaa 2016, SM-hopeaa 2013, 2014 ja 2015
  • HPK 2007–2008
  • Ilves 2006–2007
 

Varaa ilmainen hoitoarvio