Martti Jylhä, 25, maastohiihtäjä:

Huoletonta hiihtämistä ilman piilolaseja

Ammattihiihtäjänä jouduin säätämään piilolasien kanssa jatkuvasti ennen laserleikkausta. Kovilla pakkasilla piilolasit jäätyivät ja lentokoneessa silmät kuivuivat. Pitkillä reissuilla piilareita rikkoutui, jolloin jouduin käyttämään jopa kolme kuukautta vanhoja linssejä, jotka ärsyttivät silmiä ja vaikuttivat siten päivän suorituksiin.

Käytin silmä- ja piilolaseja 15 vuotta, joten ehdin todellakin saada tarpeekseni jatkuvasta piilo- ja hiihtolasien kanssa säätämisestä. Päätin mennä FemtoLasik®-laserleikkaukseen heti, kun näköni oli vakiintunut.

Turvallinen laserleikkaus

Oloni tuntui turvalliselta koko laserleikkauksen ajan. Leikkaus oli kivuton ja todella nopea. Ennen toimenpidettä kerrottiin leikkauksen kulku ja sen aikana lääkäri kertoi leikkauksen etenemisestä. Turvallisuutta lisäsi koko henkilökunnan välittämä lämmin ja tervetullut ilmapiiri.

Nopea toipuminen

Leikkauksesta toipuminen sujui todella hyvin. Minulla silmien kuivumista ei esiintynyt oikeastaan olleenkaan. Viikon päästä leikkauksesta silmät tuntuivat jo niin hyviltä, ettei leikkauksessa käyntiä huomannut muusta kuin siitä, etten enää tarvinnut silmälaseja.

On erityisen hienoa, että nyt näköni on parempi kuin ennen silmäleikkausta. Elämä tuntuu luonnolliselta ja helpolta, kun enää ei tarvitse jatkuvasti värkätä hiihto- ja piilolasien kanssa. Omasta kokemuksesta voin suositella FemtoLasik®-laserleikkausta kaikille – erityisesti nuorille, jotka hyötyvät leikkauksesta pitkäaikaisesti ja jopa säästävät pitkässä juoksussa.

Martti Jylhä

  • Moninkertainen viestihiihdon Suomen mestari
  • 2011 Sprinttihiihdon Suomen mestari
  • 2011 Maailmancupin 5. sija vapaan hiihtotavan sprinttihiihdossa Drammenissa
  • 2007 Nuorten maailmanmestaruus ja hopeamitali
 

Varaa ilmainen hoitoarvio