Mikael Forssell, jalkapalloilija:

Nyt ainakin osuu!

Kuulin näöntarkastuksessa, että näköni ei olekaan normaali, kuten olin luullut. Perheelläni oli hyviä kokemuksia FemtoLasik®-leikkauksesta, joten piilareiden tai lasien sijaan valitsin heti laserleikkauksen. Vasta leikkauksen jälkeen tajusin, kuinka huonosti olin nähnyt.

Silmäleikkaus lahjaksi siskolle ja tyttöystävälle

Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun annoin siskolleni lahjaksi uudet silmät kuutisen vuotta sitten. Sisko pelasi vielä silloin jalkapalloa ja hänellä oli aika paljonkin miinusta, joten leikkauksen myötä hän pääsi eroon piilarirumbasta. Sisko olikin todella tyytyväinen uuteen huippunäköönsä.

Vähän aikaa sitten annoin myös tyttöystävälle lahjaksi FemtoLasik®-leikkauksen ja tarkistutin samalla omat silmäni. Oli melkoinen yllätys, että toisessa silmässäni oli miinusta 1,5 ja toisessa 0,75! Toisinaan esimerkiksi palavereissa tuntui, että näin vähän sumeasti tai en nähnyt toisella silmällä kunnolla kauas, mutten ollut kiinnittänyt asiaan suurempaa huomiota.

En siis käyttänyt laseja tai piilareita. Kuultuani miinuksesta ei tehnyt mieli lähteä mihinkään silmälasi- ja piilarihommiin, vaan halusin korjata näköni laserleikkauksella.

Olo tuntui turvalliselta leikkauksen ajan

Laserleikkauksessa epämiellyttävää oli vain ajatus siitä, että silmiä sörkitään. Leikkauksen kulku selitettiin niin perusteellisesti etukäteen ja homma hoidettiin niin hyvin, että olo tuntui koko ajan turvalliselta. Itse operaatio oli helppo ja varsinainen taittovirheen korjaus kesti onneksi vain muutamia sekunteja, joten se unohtui nopeasti. Sekin auttoi, että tiesin olevani ammattilaisten käsissä.

Koko kokemus oli miellyttävä alusta loppuun: henkilökunta oli ammattimaista ja mukavaa, tilat ja tarjoilut hyviä. FemtoLasikilla asiakkaasta pidetään hyvää huolta koko ajan. Käytin antibioottisia ja kosteuttavia silmätippoja ohjeiden mukaan ensimmäiset kymmenen päivää, mutta sitten tipat vahingossa vain unohtuivat, koska silmät eivät tuntuneet yhtään kuivilta.

Tarkka näkö yllätti

Tajusin heti, että nyt on vähän eri fiilis kuin aikaisemmin, kun operaation jälkeen nousin istumaan leikkauspöydällä ja katselin ympärilleni. Vaikka näkö oli vielä vähän sumea, näin jo paljon tarkemmin kuin ennen. Seuraavana aamuna herätessä huomasin, että oho – puissa on lehdet! Fiilistelen vieläkin kaikkia yksityiskohtia, joita en ennen nähnyt.

Heti ensimmäisessä pelissä leikkauksen jälkeen tuli kaksi maalia, joten nyt ainakin osuu! Ero entiseen on selvä, vaikka futiksessa palloa ei katsotakaan ihan koko aikaa ja tuntuma on pelissä tarkkaa näköä tärkeämpi. On siitä silti hyötyä, että näkee selvemmin kuin ennen.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio