Mårten Boström, suunnistaja:

FemtoLasik®-laserleikkaus on helpottanut elämää niin metsässä kuin päätteellä

Oli suunnaton helpotus huomata, että pystyn lukemaan karttaa juoksuvauhdissa epätasaisessa maastossa – niin kuin huippusuunnistajan pitääkin.

Huomasin vasta muutama vuosi sitten, että minulla on heikko näkö, ja aloin suunnistaessa käyttää piilareita. Suunnistaessa silmät joutuvat koville, kun välillä pitää tarkentaa lähelle kädessä olevaan karttaan ja sitten taas etäälle maastoon. Piilarit auttoivat näkemään hyvin, mutta ne eivät tahtoneet pysyä paikoillaan metsässä juostessa. Myös niiden laittamisessa silmiin oli välillä vaikeuksia. Ne olivat jo tarpeeksi painavia syitä varata aika FemtoLasik®-laserleikkaukseen.

Lämminhenkinen ote toi turvaa

Ajanvarauksen jälkeen ei mennyt kauaa kun olin jo laserleikkauksessa. Leikkaussalissa pelottavin hetki oli se, kun tajusin, että silmästä otettiin kalvo pois ja muutaman sekunnin ajan näin vain mustia tähtiä. Onneksi leikkauksessa oli turvana hoitaja, joka rauhoitti tilannetta silittämällä kättäni. Leikkaus oli hyvin nopea, ja lensin vielä samana iltana Etelä-Afrikkaan leirille. Seuraavana päivänä olin jo lenkkarit jalassa liikkeellä.

Laserleikkauksen jälkeen pelkäsin, että mitä jos kalvo liikahtaakin pois paikoiltaan, ja huolehdin erityisen tarkkaan hoito-ohjelmasta. Kaikki menikin mallikkaasti. Jälkitarkastuksessa klinikalla oli lämminhenkinen tunnelma, ja oli luontevaa jutella muiden asiakkaiden kanssa leikkauskokemuksista. Oli rauhoittavaa kuulla, että muillakin oli mennyt leikkaus hyvin.

Laserleikkaus on helpottanut elämää. Enää ei tarvitse miettiä piilareiden laittoa eikä päätteen äärellä työskentely väsytä silmiä. Suurin vaikutus leikkauksella on ollut siihen, mitä teen eniten eli suunnistamiseen. Se, että pystyn vaihtamaan fokusta kartasta edessä näkyvään maastoon ilman häiriötekijöitä, on huippua!

Mårten Boström

  • Suunnistuksen suomenmestaruus 2014
  • Suunnistuksen maailmanmestaruus 2013
 

Varaa ilmainen hoitoarvio