Olli Hiidensalo, ampumahiihtäjä:

Sitähän todella näkee!

Junamatka heti leikkauksen jälkeen hämmästytti: vaikka silmät olivat vielä vähän valonarat, oli hienoa katsella maisemia ja todeta, että sitähän todella näkee!

Piilarit jäätyivät ja sumentuivat

Näköni ilman laseja oli sen verran heikko, että ilman silmälaseja tai piilareita ei ollut mielekästä liikkua. Silmälasit olivat tiellä ja piilolasit tuntuivat epämiellyttäviltä jatkuvassa käytössä. Etenkin ampumahiihdossa oli pakko käyttää piilolaseja, jolloin lisäongelmia aiheutti piilolasien jäätyminen ja sumentuminen sekä pitkillä kisamatkoilla silmien jatkuva kuivuminen.

Laserleikkaus kesti vain muutaman minuutin

Kilpasiskojen suositusten myötä päätin mennä FemtoLasik®-laserleikkaukseen. Silmien laserointi oli vaivaton ja nopea toimenpide, eikä se oikeastaan tuntunut miltään. Odotin, että operaatio olisi ollut pidempi, mutta siinä ei montaa minuuttia mennyt. Pienestä jännityksestä huolimatta olin levollisin mielin, sillä koin, että asiat ovat hallinnassa koko ajan ja henkilökunta osasi rauhoitella minua. Koko leikkausprosessiin esitutkimuksesta kotiutukseen kului kaikkiaan noin kolme tuntia.

Heti leikkauksen jälkeen silmissä oli lievää valonarkuutta ja silmien kuivumisesta johtuvaa ”roskan tunnetta”. Vaivat kuitenkin helpottivat hämärässä lepohuoneessa ja kosteuttavat silmätipat auttoivat nopeasti. Toipuminen on sujunut oikein hyvin ja silmät tuntuvat jo täysin normaaleilta.

Yksi stressitekijä vähemmän

Laserleikkauksen ansiosta minulla on yksi stressitekijä vähemmän arjessani. Enää ei tarvitse säätää piilolasien kanssa ja huolehtia niiden laittoon tarvittavia hygieniaolosuhteita kisamatkoilla. Näköni on nyt huomattavasti parempi kuin koskaan silmä- ja piilolaseilla. Vihdoin pystyn myös sukeltamaan silmät auki!

 

Varaa ilmainen hoitoarvio