Sebastian Sorsa, jalkapalloilija:

Hyvä näkö on itsestäänselvyys!

Ehdin sählätä piilolinssien kanssa peleissä ainakin viisi vuotta. Vaikka hakeuduin laserleikkaukseen ennen kaikkea jalkapallourani vuoksi, suurimman eron leikkausta edeltävään elämään näkee ihan arjessa. Enää en yksinkertaisesti joudu ajattelemaan näköön liittyviä asioita. Hyvästä näöstä on tullut itsestäänselvyys.

Näkökentän vaihtelu häiritsi

Peleissä käytin aina piilolinssejä, treenaamaan pystyin myös ilman piilareita; silmälaseja en käyttänyt ollenkaan. Näköni oli kuitenkin sen verran heikko, että esimerkiksi hämärässä hallissa oli vaikeaa nähdä palloa omin silmin.

Piilareilla ja ilman niitä treenaaminen aiheutti näkökentän vaihtelua, mikä vaikeutti pallon liikeratojen arvioimista. Oli ärsyttävää, että aina ennen matsia piti olla pesemässä käsiä ja laittamassa piilareita. Kun pelikaveri kehui laserleikkauksen tuloksia omalla kohdallaan, tajusin kuinka hyvä juttu se olisi jalkapallon kannalta ja sain kipinän ottaa selvää leikkauksesta.

Silmäleikkaus ei jännittänyt

Ensivaikutelma FemtoLasikista vakuutti: asiakaspalvelu on ihan omassa luokassaan ja vastaanottotilat hienot. Koin saavani parasta mahdollista hoitoa ennen leikkausta, sen aikana ja jälkeen. Toimenpiteenä silmäleikkaus oli helppo, enkä osannut edes jännittää sitä. Toipumisen nopeus oli jopa itselleni yllätys, silmäni eivät tunnu edes kuivilta.

Enää huono näkö ei rajoita uraani eikä vapaa-aikaani millään tavalla. Futis saa minut edelleen täyteen pikkupoikamaista intoa ja toivon, että saan pelata mahdollisimman pitkään kotiseurassani HJK:ssa.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio