Veli Lampi, jalkapalloilija:

Piilarisäätö vaihtui täydelliseen näköön

Piilareiden käyttäminen rasitti silmiäni, mikä tuotti ylimääräistä säätöä arkeen. Saatoin esimerkiksi ottaa piilarit pois aamutreenien jälkeen ja laittaa ne taas takaisin illaksi. Etenkin peliin yritin saada aina “tuoreet silmät”, ettei silmien väsyminen haittaisi keskittymistä.

Yllättävin kääntein laserleikkaukseen

Silmien laserleikkaus oli pyörinyt mielessäni jo pidempään, mutta olin jäänyt odottamaan näköni tasaantumista. Lopulta leikkaus tuli eteen paljon nopeammin kuin olin odottanut. Palattuani ulkomailta Suomeen ja HJK:n riveihin kuulin muilta pelaajilta hyvää palautetta FemtoLasik®-leikkauksesta. Hetki oli sopiva myös uran kannalta, sillä pelivuosia on vielä jäljellä, mikä olisi tarkoittanut jokapäiväistä piilareiden käyttöä. Toki leikkaus helpottaa muutakin elämää, mutta tein päätöksen ensisijaisesti jalkapallon takia.

Kävin laserleikkauksen ilmaisessa ennakkoarviossa Bulevardin klinikalla juuri ennen joulua, koska olin suunnitellut leikkausajan varaamista alkuvuodelle. Paikan päällä kuitenkin kuulin, että tammikuulla oli jo melko täyttä. Minulle ehdotettiin leikkausta saman tien heti ennakkoarvion jälkeen. Mietin vain hetken – ennen kuin tajusinkaan, koko leikkaus oli jo takana. En ehtinyt juuri edes jännittämään.

Täydellinen näkö heti leikkauksen jälkeisenä päivänä

Leikkauspäivänä näin vielä vähän sumeasti, mutta heti seuraavana aamuna havahduin siihen, että näin täysin kirkkaasti. Kun lähdimme heti leikkauksen jälkeisenä päivänä Seinäjoelle joulunviettoon, oli hieno tunne jättää piilarit ja lasit kotiin. Käytin kosteuttavia silmätippoja jonkin aikaa leikkauksen jälkeen ohjeiden mukaan. Nyt leikkauksesta on jo pari kuukautta ja laitan silmätippoja enää satunnaisesti.

Vieläkin on vaikeaa uskoa, että minulla on nyt täydellinen näkö; välillä tuntuu, että piilarit olisivat jääneet vahingossa silmiin pidemmäksi aikaa tai näkö olisi muuten vain “lainassa”. Jälkikontrollista sain muistoksi paperin, jossa näköni todetaan mitä erinomaisimmaksi. Hyvältä näyttää – kirjaimellisesti!

Sijoitus silmäleikkaukseen kannattaa

Olen erittäin tyytyväinen, että tein tämän sijoituksen omiin silmiini. Leikkauksen jälkeen ei tarvitse edes miettiä, missä kunnossa silmät ovat, vaan voi keskittyä vain jalkapalloon. Reissuun lähtiessä tarvitse muistaa pakata piilareita ja nesteitä; elämä on kaikin puolin huolettomampaa.

Voin suositella FemtoLasik®-leikkausta paitsi loistavan lopputuloksen, myös erinomaisen palvelun vuoksi. FemtoLasikin koko henkilökunta on todella ystävällistä ja kannustavaa. Olen asunut ulkomailla monta vuotta ja asioinut monenlaisilla klinikoilla, mutta FemtoLasik® ja Bulevardin klinikka ovat kyllä jääneet erityisesti mieleen.

 

Varaa ilmainen hoitoarvio